25/11/2017

Bacaan Kolestrol Tinggi Dalam Badan, Apa Cara Terbaik Untuk Turunkan Kadar Kolestrol?

Bagaimana Nak Tahu Bacaan Kolestrol?

Cara terbaik adalah dengan membuat ujian darah. Kita sangat digalakkan untuk buat pemeriksaan kesihatan secara berkala. Kalau taknak pergi ke hospital kerajaan kita boleh buat pemeriksaan tahap kesihatan di klinik swasta atau mana-mana farmasi yang menyediakan khidmat ini.


Tanda-Tanda Kolestrol Tinggi

  • Bintik kolesterol pada bawah mata yang paling senang kita lihat
  • Sering berasa kebas-kebas pada kaki.
  • Timbul bintik-bintik putih(biji lemak) pada bahagian bawah mata, kawasan muka atau leher yang disebabkan oleh kadar trigliserida yang tinggi.
  • Mudah letih, penat dan cepat mengantuk.
  • Sering berasa sakit kepala. Arteri yang semakin sempit akan membuatkan aliran darah ke otak berkurangan, sehingga menyebabkan rasa sakit pada kepala.
  • Kaki membengkak akibat pembuluh darah semakin sempit. Kaki merupakan bahagian yang paling sedikit mendapat darah.
  • Senak dada sebelah kiri apabila pembuluh darah pada bahagian jantung mula tersumbat. Hal ini menunjukkan kadar kolestrol terlampau tinggi.

Jika anda mempunyai tanda-tanda yang dinyatakan. Apa yang perlu anda lakukan?
  • Lakukan pemeriksaan segera dengan doktor. Anda akan diminta melakukan Ujian Kolesterol untuk memeriksa tahap kolesterol anda.

Supplemen Kolestrol Terbaik

Terdapat sejenis nutrien yang dikenali dengan nama polyphenol yang berpotensi untuk turunkan bacaan kolesterol.
Polyphenol merupakan sejenis antioksidan semulajadi.
Asalnya polyphenol terdapat di dalam buah seperti anggur muscadine untuk melindungi anggur dari diserang kulat.
Polyphenol ini juga mengikut kajian saintis mengelakkan lemak dan gula dari makanan daripada teroksidisasi menjadi kolesterol jahat.

Bagaimana Vivix membantu Menurunkan Bacaan Kolestrol?


Antioksidan dalam Vivix membantu dalam perlindungan sel termasuklah sel di sekitar bahagian salur darah. Orang yang alami masalah kolestrol yang tinggi adalah disebabkan oleh plug atau kolestrol berlebihan dalam salur darah.

Apabila kita mengambil Vivix, Vivix melindungi salur darah kita, jadi salur darah kita akan dilindungi dari kerosakan. Jadi kolestrol tidak boleh menempel pada salur darah.

Best kan Vivix?. lepas ni kita tengok beberpa testimoni kolesterol tinggi..

Vivix terkenal dengan antioksidan yang tinggi
Antioksidan dalam Vivix membantu dalam perlindungan sel termasuklah sel di sekitar bahagian salur darah.
Orang yang alami masalah kolestrol yang tinggi adalah disebabkan oleh plug atau kolestrol berlebihan dalam salur darah
Fungsi Vivix ini, ia melindungi salur darah kita, jadi salur darah kita akan dilindungi dari kerosakan. Kolestrol tidak boleh menempel pada salur darah yang boleh menyebabkan kolesterol berlebihan
Resveraterol terbukti berkesan  mencegah pembekuan kolesterol dari melekat di saluran darah.

Selain mengamalkan pengambilan vitamin untuk merendahkan bacaan kolestrol dalam badan suka untuk Hani ingatkan untuk kita amalkan gaya hidup yang sihat seperti bersenam 3 kali seminggu dan banyakkan buah buahan serta sayuran dalan hidangan harian kita.Berminat untuk dapatkan Vivix dengan Harga yang jauh lebih murah anda boleh register sebagai ahli shaklee dengan Hani dan dapatkan penjimatan sehingga 25%. Berbaloi kan?

Jika anda ingin buat belian secara online boleh terus klik pada gambar di bawah.


Jangan risau, website ini selamat. Belian di website ini anda boleh bayar dengan menggunakan debit/kredit kad. Mudah kan....
Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.*UNTUK INFO & ORDER

==============================

PM Admin : Cantik & Sihat

WHatapps / Telegram : 019.376.9503 


Kami merupakan Pengedar Shaklee di Kota Bharu dan kawasan sekitar, pihak kami turut menyediakan perkhidmatan penghantaran Vitamin Shaklee ke tempat anda. 
Antara kawasan yang kami sediakan khidmat COD (Charge or Delivery ) adalah Kota Bahru, Wakaf Bahru, Pengkalan Chepa, Wakaf Che Yeh, Pasir Hor, Lundang, Kubang Kerian, Peringat, Pasir Tumboh, Melor, Selising & Pasir Puteh. No comments:

Post a Comment