15/01/2018

Kesan Kekurangan Minyak Ikan Omega-3

Omega-3 adalah asid lemak perlu (essential fatty acid) yang tidak dapat dihasilkan oleh badan. Sumber Omega3 hanya boleh diperoleh daripada diet pemakanan harian kita.

Mengikut statik 90% populasi manusia tidak mengamalkan pemakanan yang kaya dengan kandungan Omega 3. 

Kesan kekurangan Omega 3/OmegaGuard:

 • Ketidakupayaan untuk menumpukan perhatian, daya ingatan lemah, perubahan "mood" dan kemurungan.
 • Asid Lemak Omega 3 membantu dalam menurunkan kadar kolestrol jahat dalam badan. Kekurangan Omega-3 boleh menyumbang kepada penyakit kardiovaskular seperti degupan jantung yang tak normal, masalah peredaran darah, semut-semut atau kebas kaki, sakit dada, tekanan darah tinggi dan pembuluh darah tersumbat.
 • Pengumpulan plak atau gumpalan darah di dalam arteri dan boleh menyebabkan risiko stroke. Antara tanda-tanda awal sebelum stroke adalah sakit kepala dengan tiba-tiba, hilang deria rasa atau tiba-tiba lemah di wajah, lengan atau kaki serta kesukaran dalam bercakap.
 • Omega 3 membantu dalam mengurangkan lemak jahat dalam tubuh. Kekurangannya boleh menjadi punca kepada masalah obesiti atau berat badan berlebihan.
 • Kekurangan Omega 3 boleh mengakibatkan gejala diabetes bertambah buruk seperti penglihatan kabur, melambatkan penyembuhan luka, sistem imunisasi tubuh lemah, kadar glukosa darah tinggi, penurunan berat badan, mulut kering, tekak dan mata, haus dan lapar yang berlebihan
 • Sakit sendi, badan selalu rasa letih dan lesu 
 • Membawa kepada penyakit mental dan masalah kesihatan fizikal yang serius.
 • Mengundang kepada pertumbuhan sel kanser(seperti kanser prostat dan kanser payudara)
 • Ibu-ibu hamil yang kekurangan omega 3, akan mempengaruhi kandungan DHA fetus yang seterusnya mempengaruhi perkembanganIQ/otak anak, kesihatan penglihatan/mata serta gangguan saraf.
 • Kanak-kanak yang kurang aras omega 3 dalam tubuhnya akan mengundang kepada masalah pembelajaran dan perilaku (contohnya tantrums, kesulitan untuk tidur, hyperaktif).
 • Bagi wanita, kekurangan Omega-3 akan mengundang masalah sengugut, payudara kurang anjal, dan faraj menjadi kering.

Minyak Ikan Omega 3 Sesuai Untuk Siapa?

 • Ibu-ibu hamil (trimester ke 2 & ke 3)
 • Ibu-ibu yang menyusu
 • Kanak-kanak 1 tahun dan ke atas
 • Lelaki
 • Individu yang mengalami masalah kesihatan seperti darah tinggi,aras kolestrol tinggi, diabetes
 • Warga emas

Jenama Minyak Ikan Omega 3 Terbaik


Kelebihan Omega 3 Dalam Omega Guard Shaklee


1. Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies) 
2. Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik. 
3. Omega 3 dalam OmegaGuard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan minyak hati ikan. 
4. Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana OmegaGuard Shaklee satu- satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA. 
5. 1 kapsul OmegaGuard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA dan DHA. 
6. OmegaGuard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal berteknologi terkini 
7. Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrask omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.


Beli Minyak Ikan Omega-3 (Omega Guard Shaklee)

Harga sebotol untuk Omega Guard adalah RM144.16.

Untuk belian secara online anda boleh klik gambar di bawah atau anda boleh terus Whatapps Hani untuk Hani poskan kepada alamat anda.

Untuk dapatkan penjimatan harga dengan Harga Ahli anda sangat di galakkan untuk berdaftar sebagai ahli shaklee. Banyak penjimatan yang anda akan dapat.

PM Admin : Cantik & Sihat

WHatapps / Telegram : 013.943.7330 


Kami merupakan Pengedar Shaklee di Kota Bharu dan kawasan sekitar, pihak kami turut menyediakan perkhidmatan penghantaran Vitamin Shaklee ke tempat anda.

Antara kawasan yang kami sediakan khidmat COD (Charge or Delivery ) adalah Kota Bahru, Wakaf Bahru, Pengkalan Chepa, Wakaf Che Yeh, Pasir Hor, Lundang, Kubang Kerian, Peringat, Pasir Tumboh, Melor, Selising & Pasir Puteh.

No comments:

Post a Comment